Over SeriousDogWalk

Jaarlijks wordt er voor een goed doel gekozen. Hier hebben onze deelnemers en volgers een groot aandeel in. Wij zullen een aantal Goede doelen bekend maken en na een stemronde op Facebook wordt er een winnaar bekend gemaakt.

Wat gebeurt er met de opbrengst ?
Met het geld wat we binnenhalen vinden we het belangrijk om goederen te kopen, waar het doel daadwerkelijk wat aan heeft.
Waarom storten we het bedrag niet?
Wij willen dat onze deelnemers terug kunnen zien waarvoor we gewandeld hebben, daarom kiezen we er voor om goederen te doneren.

Hoe is Serious Dogwalk begonnen en voor welke doelen hebben we gewandeld?

Hoe het begon in 2012 :

Serious Dogwalk begon in 2012 toen het glazen huis van 3fm hier bij ons in Enschede stond.
Anouk heeft de eerste editie van Serious Dogwalk opgezet voor Serious Request van 3fm.
Met meer dan 60 honden hebben we in de stromende regen gewandeld op het Buurserzand. Jumper Enschede heeft ons vanaf het eerste moment gesponsord voor onze goodiebags.
Deze eerste wandeling heeft 505 euro opgeleverd.

 

Na deze wandeling heeft Anouk, Naomi gevraagd om samen te gaan werken. Samen hebben ze in 2013 besloten om niet te blijven wandelen voor 3fm serious request, maar dat ze vanaf nu ieder jaar een ander doel kiezen. En dan wel een doel voor mens en dier.

2013

Zo hebben we in 2013 voor Animal in Need gewandeld en hebben we met alle wandelaars een prachtig bedrag van 1000 euro weten op te halen. Hiervoor hebben we hondenhokken laten maken. We zijn in maart 2014 naar Spanje gereisd om het asiel van Peter Koekebakker te bezoeken. Onze hokken werden op dezelfde dag bezorgd. Deze hebben wij gelijk in elkaar gezet.

11  

 

 

2014

In 2014 hebben onze volgers zelf het goede doel gekozen. Dit is stichting Dierenthuis Almere geworden.
Ook deze wandeling was een groot succes en we hebben stichting Dierenthuis blij kunnen maken met een nieuwe waterstofzuiger en voeding.

2015

2015 was het jaar van Norma’s Universum. Haar hele huis was afgebrand , er zijn een heleboel dieren omgekomen in de brand en samen met alle overgebleven dieren moest zij opzoek naar een nieuw onderkomen. Gelukkig had ze al veel gekregen van andere stichtingen zodat ze weer een dak boven haar hoofd had. Wij hebben haar blij gemaakt met 450 euro aan dierenartsbonnen. Want waar veel dieren leven zijn ook veel onkosten.

 

2016

2016 is het jaar van Greyhounds in Nood Nederland en een deel van de opbrengst is aan Scooby Medina gedoneerd, een asiel waar GINN mee samenwerkt.
GINN helpt al 15 jaar verwaarloosde en mishandelde Galgo’s en Greyhounds in binnen- en buitenland. Dit jaar hebben we een bedrag van € 852,50 bij elkaar gewandeld.

De bedank woorden van GINN: We mochten van de organisatie van Serious Dogwalk een fantastische bedrag ontvangen en daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. We hebben hier o.a. een donatie van kunnen doen aan een Nederlandse dierenarts die in Spanje honden ging castreren/steriliseren en heel veel medisch materiaal in moest kopen. Maar ook hebben we kunnen bijdragen aan een van onze asielen om materiaal aan te kunnen schaffen zodat de honden droog konden liggen na de verschrikkelijke overstromingen begin dit jaar. Wij zijn hartstikke blij dat we dit hebben kunnen doen, mede dankzij de donatie van SeriousDogwalk en daarvoor HEEL VEEL DANK!!!

2017

2017 is het jaar van Click Hulphondenschool en Bustapit. Met alle wandelaars hebben we een prachtig bedrag van 600 euro weten op te halen.

Bustapit heeft het bedrag gebruikt voor de onkosten van voedsel tot dierenartskosten. Click hulphondenschool heeft het bedrag gebruikt voor informatiepakket en materialen voor cursisten.